Povratak
Završen Dječji tjedan: “Rad i aktivnosti s djecom i za djecu u Pleternici ne prestaju”

Završen Dječji tjedan: “Rad i aktivnosti s djecom i za djecu u Pleternici ne prestaju”

Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“, pa tako i u Pleternici gdje već niz godina Društvo naša djeca Pleternica priređuje bogat program za djecu koji obuhvaća cijeli tjedan - navodi Renata Matičević, predsjednica Društva naša djeca

Uz svoje poruke odraslima, koje su se tijekom cijelog tjedna mogle i pročitati dužinom glavne ulice i šarenilo balona popraćeno osmijehom više od tristo mališana prošetalo je ulicama Pleternice kako bi obilježilo početak dječjeg tjedna.

– Ovaj Dječji tjedan osim uobičajenih aktivnosti, promicao je i temu zdrave prehrane, a zdravo se jelo u cijeloj Pleternici. Dječji vrtić Tratinčica je najmlađe sa zdravom hranom upoznao putem ispričane priče, vrtićarci su uz pomoć gradonačelnice promicali zdravu hranu i povrće i voće iz vrta na Tržnici grada Pleternice, dok su se u Osnovnoj školi fra Kaje Adžića pravile brojne voćne salate te su se održavale aktivnosti vezane uz temu i u matičnoj, ali i područnim školama – kaže Renata Matičević, predsjednica Društva naša djeca.

Jedna od aktivnosti je bio i “kakao s gradonačelnicom” koji se ove godine održao u Područnoj školi Brodski Drenovac. – Veseli me zrelost koju su djeca pokazala i razina na kojoj komuniciraju. Moram priznati da su bili jako dobro pripremljeni i jasni u komunikaciji svojih potreba i želja. Ovogodišnji Dječji tjedan je uistinu bio vesel i razigran, a ovim završetkom gotova je samo manifestacija, rad i aktivnosti za djecu se nastavlju i dalje, tokom cijele godine, kao i do sada – otktiva Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Svakako treba izdvojiti i predstavu “Majstori” osječkog teatra To Go koji su do suza nasmijali djecu i odrasle na otvorenju tjedna. Najavljivano druženje na sajmištu je, zbog lošeg vremena, ipak održano u Domu kulture (zgrada KUD-a Orljava) i to u vidu sajma dječjih udruga te su se djeca i posjetitelji uključili u aktivnosti udruga i sportskih klubova koji djeluju na području Pleternice, kao i u raznim radionicama.

– Osim udruga i sportskih klubova, svoje radove prezentirala je Učenička zadruga Neven, a Policijska postaja Pleternica provodila je svoje preventivne aktivnosti u radionicama s djecom – navodi Matičević.

Spomenimo i kako su aktivni organizatori ove godine bili i Hrvatska knjižnica i čitaonica, Interpretacijski centar Terra Panonica te Hrvatsko žensko društvo koji su, svaki u svom segmentu dali obol Dječjem tjednu.

Zbog loših vremenskih uvjeta ovogodišnji Dječji tjedan završio je u nedjelju dječjom svetom misom, a izlet poučnom stazom Starac svakako se očekuje s prvim zrakama sunca.

– Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“, pa tako i u Pleternici gdje već niz godina Društvo naša djeca Pleternica priređuje bogat program za djecu koji obuhvaća cijeli tjedan. Grad Pleternica, kao grad prijatelj djece, kako financijski, tako i na druge načine, pomaže i surađuje u organizaciji Dječjeg tjedna, a i ove godine Društvo je dobilo podršku i Požeško slavonske županije za program Dječjeg tjedna – zaključuje Matičević uz srdačnu zahvalu svim sudionicima..

Vezane vijesti

Druženje u prirodi za zlatnu dob: „Ovdje smo da porazgovaramo i da nam ukažete na vaše potrebe“

Pročitaj više

Premijera filma „Kroz Slavoniju u potrazi za Ramom“: Važno je znati otkuda smo došli, što radimo i kamo idemo“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content