Povratak
Završen lipanj u Pleternici: “Uključite Pleternicu u svoj godišnji odmor i posjetite ju u lipnju”

Završen lipanj u Pleternici: “Uključite Pleternicu u svoj godišnji odmor i posjetite ju u lipnju”

Pleternica možda polako, ali sigurno napreduje, no i ovo polako više nije polako, jer gledajući ovogodišnji program lipnja u Pleternici možemo samo zaključiti: uključite Pleternicu u svoj godišnji odmor i posjetite ju, Slavonija i Pleternica to zasigurno zaslužuju.

Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva, odnosno naš popularni LIDAS polako gubi svoj A koji se odnosi na amaterski jer je ovogodišnji program već prešao u razinu poluprofesionalnog stvaralaštva. Publika je to i prepoznala pa je tako u tri navrata, unatoč velikoj vrućini, napunila naširoko poznati pleternički Trg bećarca i to dva puta za Cvjetiće glazbe i jednom za Smotru izvornog folklora – LIDAS.

Krenimo sa Cvjetićima glazbe koji su ove godine doživjeli svoj prvi prijenos uživo i to zahvaljujući suradnji s TV Zapad. Osim ovog prvog, ali svakako ne i zadnjeg koraka promidžbe, Cvjetići su kao i uvijek bili apsolutno osvježenje. Pozornicom je prošlo stotinjak djece, što tijekom autorske večeri, što u večeri interpretacije poznatih tamburaških skladbi i zabavnom programu. Uskoro najavljujemo natječaj za novi festival pa tako svi vi mali pjevači budno pratite kako biste i vi svoje prve glazbene nastupe, kao i mnoge današnje zvijezde, napravili upravo ovdje u Pleternici.

Niti gastro manifestacija više nije amaterska jer svake godine podiže razinu i gostoprimstva i kvalitete hrane, pa je tako Pleternička fišijada ponovno zasjala u punom sjaju u svom izvornom terminu. Veliki ugostiteljski šator je bio premalen za sve zainteresirane, a uzmemo li u obzir koliko su brojne ekipe bile i koliko su ljudi ugostile, možemo samo reći kako se radi o impresivnoj posjeti koja iz godine u godinu raste. Pleternički čoraci, organizatori Fišijade su i ove godine povećali kvotu ribe za rašlje, no nakon ovogodišnje manifestacije su u šali jednoglasno zaključili kako zbog velike potražnje moraju započeti sa uzgojem šarana u vlastitom ribnjaku.

Isti vikend, drugi dan, lokacija nova i dolazimo do smotre izvornog folklora LIDAS – krune lipnja u Pleternici. 15 KUD-ova iz svih pet slavonskih županija te 2 KUD-a iz BiH ponosno su prošetali ulicama Grada i napravili mali uvod u program na centralnoj pozornici, a zatim u višesatnom programu, pred uistinu velikim brojem posjetitelja, pokazali bogatstvo koje njeguju. Snažan je to vjetar u leđa domaćem KUD-u Orljava koji je domaćin ove manifestacije za daljnji rad i pripreme za LIDAS 2023.

Četvrti vikend pak sve novo pa tako i lokacija. Svi selimo na hipodrom koji je ove godine, unatoč velikom proširenju ponovno bio malen. Čak 45 vozača iz 8 država svijeta uključujući i jednu vozačicu iz Sjedinjenih američkih država došlo je odmjeriti snage na Međunarodnom konjičkom turniru. Organizator ove manifestacije je Konjički klub Pleternica koji je pripremio i nešto novo. Radi se o jedinstvenoj noćnoj vožnji u pomalo zabavnoj i humorističnoj formi. Iz Konjičkog kluba navode kako su svjesni visokih dnevnih temperatura te su htjeli iskoristiti postojeću infrastrukturu kako bi u ugodnijem ambijentu pripremili program. I uistinu, nisu pogriješili, publika ih je nagradila brojim dolaskom i interaktivnim sudjelovanjem u samom programu kojeg je besprijekorno vodio medijski mag Slavenko Čuljak. Uz atraktivan petak, subota i nedjelja donijeli su dvije nove utrke, a cijeli tjedan organiziran je bogati program, od sajma, igraonica za djecu do koncerata i priredbi.

Pleternica možda polako, ali sigurno napreduje, no i ovo polako više nije polako, jer gledajući ovogodišnji program lipnja u Pleternici možemo samo zaključiti: uključite Pleternicu u svoj godišnji odmor i posjetite ju, Slavonija i Pleternica to zasigurno zaslužuju.

Vezane vijesti

Roštiljada i biciklijada u Zarilcu: „Želimo ponovno pružiti jedan poseban događaj našim stanovnicima i gostima Pleternice.“

Pročitaj više

Druženje u prirodi za zlatnu dob: „Ovdje smo da porazgovaramo i da nam ukažete na vaše potrebe“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content