Povratak
Završena energetska obnova u Bilicama: “Djela govore više od riječi”

Završena energetska obnova u Bilicama: “Djela govore više od riječi”

Ukupna vrijednost projekta, čiji je nositelj Grad Pleternica je 461.122,20 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija.

– Ovo je svečani dan za nas i koristim priliku kako bih zahvalio, ponajprije vodstvu Grada Pleternice koji je kandidirao naš mjesni dom za energetsku obnovu i dokazao da brine o ravnomjernom razvoju i malim sredinama kao što su Bilice – rekao je to Tomislav Ećimović, predsjednik Mjesnog odbora Bilice u povodu održavanja završne konferencije Energetske obnove Društvenog doma u Bilicama.

Podsjeća kako je ovaj društveni dom izgrađen 1970. godine suradnjom seljana i njihov dobrovoljnim radom te kako je svaka generacija dala svoj doprinos. – Sada smo ovom energetskom obnovom doista zaokružili cijeli proces. Mi Biličani znamo dovoljno što nama ovaj dom znači – ovo je mjesto koje okuplja i staro i mlado – zaključuje Ećimović.

Ukupna vrijednost projekta, čiji je nositelj Grad Pleternica je 461.122,20 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj s više od 270 tisuća kuna.

Pleternička gradonačelnica Antonija Jozić istaknula je kako je ovo jedna od deset zgrada koje su u proteklom razdoblju obnovljene te je istaknula kako djela govore više od riječi.

– Ovaj dom koji je obnovljen, koji je doživio jednu temeljitu rekonstrukciju djelo je koje govori više od ijedne riječi. U sklopu samog društvenog doma izgrađeno je u proteklom vremenu i igralište, izgrađena je ograda, a s obzirom na to da ovdje imamo vrlo agilnog predsjednika mjesnog odbora, najmlađeg predsjednika na području našeg grada, a kao mjesni odbor imate jako puno planova – ono što sigurno mogu najaviti u sljedećem periodu je da najkasnije za mjesec, dva dolazi i sprave za dječje igralište, a planiramo postaviti i rasvjetu na novo igralište. Ovo će doista postati mjesto gdje ćete, vjerujem, rado i često provoditi svoje društvene, sportske i ostale aktivnosti – rekla je Jozić.

Energetska obnova društvenog doma u Bilicama obuhvaća, između ostalog, zamjenu stolarije, ugradnju toplinske ovojnice zgrade, kotla na pelete te zamjenu rasvjete i izgradnju pristupne rampe za osobe s invaliditetom. Obnova će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi, pa je postignuta ušteda od 53 posto, a zgrada je iz energetskog razreda D prešla u razred C.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content