Povratak
Završena obnova u Sulkovcima – Šarić: “Vatrogasni podmladak je potvrda važnosti obnove doma”

Završena obnova u Sulkovcima – Šarić: “Vatrogasni podmladak je potvrda važnosti obnove doma”

Kao što smo obnovu ovoga doma završili na ponos vašeg naselja i samog grada Pleternice, tako ćemo i ostale projekte sigurno privesti kraju. Tu nećemo stati jer je pred nama projekt obnove prostorija vašeg nogometnog kluba - rekla je Šarić.

Staro zdanje sulkovačkog vatrogasnog doma odnedavno ima novo, obnovljeno i oku ugodno lice. Rezultat je to dovršetka projekta Energetske obnove sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”

Kao i vrijednost nedavno dovršenog bučkog dom i ova obnova je vrijedna nešto iznad 600 tisuća kuna od čega je 380 tisuća kuna sufinancirala EU. Otvorenju je uz članove DVD-a Sulkovci predvođene predsjednikom Željkom Dvorskim i predsjednikom Mjesnog odbora Igorom Majetićem prisustvovala i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić. Svi troje su složni – zgrada je vapila za obnovom, a nakon obnove ovako revitalizirani prostor je ugodniji, kvalitetniji i svrsishodniji na zadovoljstvo svih mještana.

– U vašem kraju možda dugo nije bilo projekata, no zato ovako veliki kao ovaj, Energetska obnova zgrade DVD-a za koji su se dugo čekala sredstva EU je priveden kraju. Kao što smo obnovu ovoga doma završili na ponos vašeg naselja i samog grada Pleternice, tako ćemo i ostale projekte sigurno privesti kraju. Tu nećemo stati jer je pred nama projekt obnove prostorija vašeg nogometnog kluba – rekla je Šarić.

Prigodu završne konferencije je iskoristila i da se zahvali svima na strpljenu i na iskazanoj potpori tijekom projekta. Za kraj čestitam vam što imate ovoliko podmlatka u svom društvu to je još jedna potvrda važnosti obnove ovog prostora. Nadam se da ćete ove prostore koristiti svakodnevno – zaključila je Šarić.

Energetska obnova je odrađena s velikim brojem aktivnosti, odnosno radova na samoj zgradi. Tako je povećana toplinska zaštita vanjskog zida, toplinska zaštita poda prema vanjskom prostoru, toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamijenjena je vanjska stolarija, ugrađen je novi sustav grijanja, zamijenjena unutarnja rasvjeta i izgrađena pristupna rampa za osobe sa invaliditetom.

Na kraju je župnik župe Sv. Nikole Biskupa, Antun Ćorković blagoslovio obnovljenu zgradu.

Vezane vijesti

Roštiljada u Zarilcu ponovno oduševila: „Koliko energije, mirisa i osmijeha na jednom mjestu“

Pročitaj više

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content