Povratak
Županica u obilasku škole: “Spremni smo za nove natječaje u narednom programskom razdoblju”

Županica u obilasku škole: “Spremni smo za nove natječaje u narednom programskom razdoblju”

Vjerujem da zajednički možemo pripremiti i realizirati brojne projekte, kako i pronaći način za dugoočekivani produženi boravak za naše prvašiće - kaže Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Kako bi se upoznala sa stanjem, načinom rada i problematikom obrazovnog sustava požeško-slavonska županica, Antonija Jozić je u pratnji zamjenika Ferdinanda Trohe i gradonačelnice Pleternice Marije Šarić obišla OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici gdje ih je dočekao Hrvoje Galić, ravnatelj škole.

– Želja mi je osobno obići sve škole, susresti se s ravnateljima, načelnicima i gradonačelnicima te razgovarati o potrebama škola, od onih najmanjih do onih najvećih. Obzirom na novo programsko razdoblje i reforme koje se planiraju želimo, kao osnivač, biti spremni za sve natječaje iz EU fondova, ali i osluškivati sve one male potrebe s ciljem što kvalitetnijeg obrazovanja naše djece – ističe Jozić te dodaje kako poseban naglasak želi dati na područne škole i njihove obnove u mjestima gdje to još nije učinjeno.

Navodi dalje kako je obilazak i razgovor s  ravnateljima i čelnicima gradova i općina od izuzetnog značaja.

– Ujedno čestitam i Dan učitelja svim učiteljima i nastavnicima – zaključuje Jozić.

Pleternička gradonačelnica Marija Šarić se pridružila čestitkama za Dan učitelja te dodala kako djeca zaslužuju najbolje uvijete rada jer su temelj svakog društva.

– Zahvaljujem županici na ovakvom pristupu i obilasku naše škole. Vjerujem da zajednički možemo pripremiti i realizirati brojne projekte, kako i pronaći način za dugoočekivani produženi boravak za naše prvašiće – kaže Šarić.

Vezane vijesti

Baština živi: senzacionalan vikend u Pleternici ispunjen baštinom, gastronomijom i sportom

Pročitaj više

Vikend prepun sadržaj za sve uzraste: „Kad zajedno radimo, svi zajedno i uživamo u tome.„

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content