Zaželi i ostvari – faza IV

Zaželi i ostvari – faza IV

NAZIV PROJEKTA: ZAŽELI I OSTVARI FAZA-IV (SF.3.4.11.01.0224)

PRIJAVITELJ PROJEKTA: Grad Pleternica

VRIJEDNOST PROJEKTA: 1.237.500,00 EUR (100% EU)

TRAJANJE PROJEKTA: 11.OŽUJKA 2024.- 11. OŽUJKA 2027.

FOND: Europski socijalni fond plus, Program učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.

POZIV: „Zaželi-prevencija institucionalizacije“

OPIS PROJEKTA: Kroz Projekt Zaželi i ostvari-faza IV zaposliti će se 25 pružatelja usluga koji će pružati usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za minimalno 150 starijih osoba i odraslih osobama s invaliditetom. Pružanje takvih usluga rezultirati će povećanjem socijalne uključenosti i prevenciji institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi. Kroz projekt će se unaprijediti kvaliteta života krajnjih korisnika i njihovih obitelji, osnažiti će ih se u zadovoljavanju svakodnevnih životnih potreba te će  im se omogućiti aktivnije uključivanje u društvo.

CILJNE SKUPINE: osobe starije od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom

Specifični cilj-pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom. Opći cilj povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina kroz osiguravanje dugotrajne skrbi.

AKTIVNOSTI: Pružanje usluge potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština

REZULTATI PROJEKTA: Povećati socijalnu uključenost starijih osoba i osoba s invaliditetom, prevenirati institucionalizaciju. Pružiti svakodnevnu potporu i podršku starijim osobama i osobama s invaliditetom kako bi što duže mogle ostati u svome domu.

„Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne održavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.“

KONTAKT ZA VIŠE INFORMACIJA: Grad Pleternica, tel: 034/251-046, grad@pleternica.hr , ww.esf.hr

Vijesti o projektu
Fotografije
Datoteke o projektu

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content