Povratak
Proglašena elementarna nepogoda – preko 50 teško i više od 500 manje oštećenih objekata na području Pleternice

Proglašena elementarna nepogoda – preko 50 teško i više od 500 manje oštećenih objekata na području Pleternice

- Tek nakon što sumiramo svu štetu možemo razgovarati o samoj visini odštete koja će biti upućena prema stanovnicima - zaključila je Šarić.

Kako je i najavljeno protekli tjedan proglašena je elementarna nepogoda za stambene i gospodarske objekte kao i za poljoprivredne površine nastradale u olujnom vjetru.

– Svi stanovnici koji su imali štetu mogu istu i prijaviti u idućih 8 dana u Gradskoj kući svaki dan od 7 do 15 sati, a utorak i srijedu će ured za prijavu štete biti otvoren do 19 sati – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Gruba procjena štete je napravljena te je kao takva dostavljena zajedno sa svim ostalim gradovima županije Vladi Republike Hrvatske. Radi se o preko 50 stambenim objekata čija su krovišta i potkrovlja oštećena u potpunosti te o preko 500 objekata koji imaju manja ili značajna oštećenja. Štete na poljoprivrednim površinama se još evidentiraju no, kako navodi Šarić u razgovoru s poljoprivrednicima potpuna šteta je i tamo nastala u predjelu između naselja Bučje – Brodski Drenovac – Poloje – Ratkovica kao i na ostalim lokacijama na području Pleternice.

– Moram istaknuti kako smo već drugi dan dobili nedvojbenu informaciju oko pomoći u sanaciji od strane Vlade RH, no postupak mora ići svojim tijekom iako vjerujem kako će biti maksimalno ubrzan – dodala je.

Naime, nakon prijave štete povjerenstvo će izaći na teren te procijeniti o kojem iznosu se radi, nakon toga sva se dokumentacija dostavlja Požeško-slavonskoj županiji koja će istu proslijediti prema nadležnim tijelima. Svu potrebnu dokumentaciju možete pronaći prilogu teksta.

– Tek nakon što sumiramo svu štetu možemo razgovarati o samoj visini odštete koja će biti upućena prema stanovnicima – zaključila je Šarić.

Vezane datoteke

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content